Фермерът, който загуби стадо крави след водопой в река Марица,

...
 Фермерът, който загуби стадо крави след водопой в река Марица,
Коментари Харесай

Фермерът: В Марица имаше и крави, и деца

 

Фермерът, който загуби стадо крави след водопой в река Марица, Господин Стоянов разкри, че в същия ден в реката е имало хора.

" Имаше семейство от Пловдив на палатка, които хващаха риба, имаше деца, които се къпеха, само че какво се случи с тях не можахме да разберем. Когато стана белята, пристигна полиция, всичко се загради. Имаше фамилии с деца ", разкри фермерът пред Българска национална телевизия, представен от Петел.

Обастния шеф на Хасково Стефка Здравкова съобщи, че „ ще създадем всичко допустимо с табели да го обезопасим мястото и ще предупредим популацията ".

Междувременно през днешния ден от Фонд " Земеделие " са превели на притежателя на кравите обезщетение в размер на 37 000 лева

Замърсителят на река Марица към момента не е явен, призна екоминистърът Емил Димитров. По думите му може да се допуска и злоумишлено деяние. Димитров уточни още, че сега следствието е в ръцете на прокуратурата.

Възстановено е водоподаването във всички пет общини по поречието на Марица. Проби ще се взимат непосредствено от чешмите, с цел да е несъмнено, че водата е безвредна за пиянство. Това ще е ясно едвам след аутопсията на мъртвите крави, която ще завърши до края на седмицата.

" Нека да установим кое ще има наказания, в това число аз ще желая да има пречиствателна станция, на този колектор и в случай че има и други, ще желая всичките да ги трансферират на едно място, само че да има пречиствателна станция, и тогава ще кажете за какво утежнявате бизнеса с нови разноски, само че явно, ще би трябвало и това да създадем. Понякога и някои хора в избрани цветове, вършат неразумни неща, с цел да прокарат някоя своя теза, в една или друга посока, имам апел, не хвърляйте пестициди в реката, във водата, не ги закопавайте, не палете странищата, и не палете сметищата, с цел да си освободите място ", увери екоминистърът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР